فرمانده كل سپاه با انتقاد از نگاه به بيرون برخي از مسئولان گفت: برجام بستري براي نهادينهشدن تحريمها عليه كشور ما شد و نشان داد امريكاييها قابل اعتماد نيستند. ظرفيتها وتوانمنديهاي زيادي در كشور داريم اما با يك غفلت استراتژيك نيز مواجه هستيم و آن اين است كه از سوي مسئولان به توانمندي داخل توجه نميشود و نگاهها به بيرون است. روز گذشته نخستين همايش طرح ملي بسيج همگام با كشاورز با همت سازمان بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي برگزار شد. در اين همايش رئيس سازمان بسيج، مهمترين اقدامات بسيج مهندسين را از سال ۹۳ تاكنون در بخش كشاورزي تشريح کرد و از كشاورزان نمونه و مهندسين كشاورزي بسيجي نيز تقدير شد. سردار غلامحسين غيبپرور با تأكيد بر اينكه بسيج ميخواهد در كشاورزي به دولت كمك كند، گفت: كشور ما در حال جنگ اقتصادي است و با اتفاقات چندروز اخير، شايد ديپلماسي به بنبست رسيده باشد و بايد باور كنيم روي پاهاي خود بايستيم. وي افزود: كشوري كه نتواند شكم خود را سير كند، محكوم به شكست است و كشور ايران با اين همه نعمات نبايد واردكننده محصولات غذايي باشد. غيبپرور تصريح كرد: بسيج در جهاد اقتصادي و بحث كشاورزي در كنار دولت است و طرح اعتلاي بسيج همگام با كشاورز يكي از هشت طرح اعتلاي بسيج است كه ظرف چهار سال در روستاهاي كشور اجرا خواهد شد. رئيس سازمان بسيج افزود: نقش بسيج تصديگري نيست و ما بايد به استقلال كامل در كشاورزي و محصولات غذايي برسيم
سردار جعفري: اقتصاد مقاومتي تنها راهحل مبارزه با توطئه دشمنان است
سردار سرلشكر پاسدار محمدعلي جعفري، فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه در اين همايش سخن ميگفت، اظهار كرد: طرح بزرگ «جشنواره ملي بسيج همگام با كشاورز» در راستاي تأمين امنيت غذايي كشور با كمك مردم و بسيج انجام ميگيرد. اين طرح در ابتداي انقلاب نيز با روحيه انقلابي كه در آن موقع بر كشور حاكم بود، با حضور جهاد سازندگي فعاليتي عمومي داشت اما متأسفانه با نگاه غيرانقلابي و انحلال جهاد سازندگي، اين نوع نگاه تعطيل شد. وي افزود: اين طرح در دو سال اخير به ثمر نشسته است، در سال ۹۵- ۹۴ در هزار و ۲۰۰ روستا اجرا شد و باعث افزايش ۱۰تا ۳۸درصدي محصولات كشاورزي شده است و در سال زراعي ۹۶- ۹۵ نيز ۱۱هزار نقطه تحت پوشش طرح قرار گرفتند و اميدواريم به زودي در چهار محصول گندم، برنج، ذرت و جو به خودكفايي كامل برسيم. جعفري با اشاره به اينكه اين طرح به دنبال آن است كه حركت انقلابي اوايل انقلاب را احيا كند، ادامه داد: در ۴۰سالگي انقلاب وقايع بسياري در عرصههاي مختلف امنيت، اقتصاد و سياست شاهد بودهايم و هستيم. دشمنان يك لحظه انقلاب اسلامي را رها نكرده و نميكنند، به خاطر آنكه ما با نظام سلطه درگير هستيم. فرمانده كل سپاه پاسداران با بيان اينكه در طول اين ۴۰سال مردم ايران در برابر دشمنان و در رأس آنها امريكا ايستادگي كردند، افزود: دشمنان هرچه تهديد و توان داشتند در عرصههاي مختلف دفاعي، سياسي، فرهنگي و اقتصادي نيز به كار گرفتند، اما از تمامي آنها شكستخورده بيرون آمدند. جنگ اقتصادي، سختترين جنگ با دشمنان است و در اين عرصه نيز با مقاومت، ايستادگي و همت همه بايد عبور كنيم و خواهيم كرد. فرمانده كل سپاه پاسداران با بيان اينكه نزديك به يكدهه دشمنان در مسائل اقصادي تمركز ميكنند، تأكيد كرد: امروز شاهد شدتگرفتن اين جنگ بين خودمان و نظام سلطه هستيم و دشمني آنها عليه امنيت، سياست و فرهنگ امري طبيعي است و اگر روزي دشمني امريكا با ما تمام شود، بايد در حقانيت انقلاب و راه آن شك كنيم. وي بيان كرد: به جاي نگاه به درون و تمركز به توانمنديهاي داخلي متأسفانه نگاهها به بيرون است كه اين غفلت بسيار بزرگ و استراتژيكي ميباشد. البته در شرايط كنوني اين در حال اثباتشدن براي آن دسته از افرادي است كه اين نوع نگاه را داشتند، ولي اگر دير بجنبيم فرصت و برنامهريزيها و استفاده از توانمنديها را از دست ميدهيم.
صنعتيشدن ما را از كشاورزي غافل كرد
فرمانده كل سپاه پاسداران با بيان اينكه متأسفانه در كشور بعد از جنگ با غفلت استراتژيك مواجه شديم، ادامه داد: بعد از جنگ نگاه به بيرون به جاي تمركز به موضوع كشاورزي، دامپروري و صنايع وابسته به آن تمركز روي صنعت و صنعتيشدن كشور بود. وي با بيان اينكه اين اشتباهات و غفلتها توسط برخي از مسئولان در تمامي دورههاي اجرايي صورت گرفت، تأكيد كرد: اين امر موجب عقبماندگي در كشاورزي و خودكفايي در آن شد كه بايد به سرعت جبران شود. جعفري با اشاره به اينكه اين غفلتها و عقبماندگيها باعث شد، دشمنان قادر به استفاده از اهرم تهديد عليه كشورمان شوند و ملت را در فشار اقتصادي قرار دهند، ادامه داد: اگر اين مسير به آن صورتي كه طي شد، انجام نميگرفت و تمركز روي خودكفايي كشاورزي ميشد، امروز دشمنان نميتوانستند از اهرم تحريمها استفاده كنند. فرمانده كل سپاه تصريح كرد: دشمنان چند سالي است تمركز كردن روي موضوع توانمندي ايران و انرژي هستهاي كشورمان را بهانه كردهاند و مدعي ساخت سلاح شدند و كشورهاي ديگر را نيز عليه ايران بسيج كردند تا نگذارند ما به انرژي صلحآميز هستهاي برسيم. وي تأكيد كرد: نتيجه مذاكرات و توافقنامه برجام به جاي اينكه مانعي در برابر تحريمها باشد، بستري براي نهادينهسازي تحريمها عليه كشور شد كه اين مسئله از همان ناحيه شيطنت دشمن و قابل اعتمادنبودن امريكاييهاست. بار ديگر شاهد اثبات اين واقعيت هستيم و به همه دنيا ثابت شد كه كسي نبايد به امريكا اعتماد كند. وي با اشاره به اينكه اقتصاد مقاومتي تنها راهحل مبارزه با توطئه دشمنان است، تأكيد كرد: متأسفانه به دليل تفاوت نگاه و مباني در رويكرد اقتصادي و مديريتي كشور، مانع از آن شد كه اقتصاد مقاومتي به صورت فراگير و كامل از سوي همه اجرا و پياده شود. جعفري با برشمردن اصول محور اقتصاد مقاومتي تأكيد كرد: مردم، محوربودن اقتصاد و متمركز بر توانمنديهاي مردم، نگاه به ظرفيتهاي داخلي، دانشبنيان بودن و كار عملي در همه عرصهها از جمله عرصه كشاورزي از اصول اقتصاد مقاومتي است.
معاون وزير جهاد: طرح بسيج همگام با كشاورز از طرحهاي پيشرو است
مرتضي رضايي، معاون جديد امور توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي در حاشيه اين همايش در گفتوگو با «جوان» گفت: طرح بسيج همگام با كشاورز از طرحهاي پيشرو و ملي است كه بهرهبرداران با مهندسين كشاورزي همكاري ميكنند و در چهار سال گذشته نتايج خوبي به همراه داشته است. وي افزود: چند پروژه كلان با بسيج شروع شده و در بخش امور دام و دامپروري چند جلد مرتبط با بحث پرورش دام منتشر شده است و هدف اين پروژهها توانمندكردن دامداران كشور با استفاده از نژادهاي پربازده است كه نسل اول آن به توليد رسيده و در اختيار دامداران قرار گرفته است. رضايي درخصوص برنامهريزي براي افزايش توليد گوشت قرمز گفت: در توليد گوشت قرمز هنوز به خودكفايي نرسيدهايم، اما ۹۰درصد گوشت موردنياز كشور را تأمين ميكنيم و ۱۰درصد باقيمانده را وارد ميكنيم. البته در زمينه دام كوچك و بزرگ دستورالعملهايي داريم كه در قالب طرح بسيج همگام با كشاورز با بسيج همكاري ميكنيم. معاون وزير جهاد در پاسخ به اينكه چند سال نياز است تا اين طرح ملي در تمام روستاهاي كشور اجرا شود، گفت: اين طرح تمامشدني نيست و توليد در روستاها بايد همواره پايش شود و مهندسين كشاورزي در كنار كشاورزان و بهرهبرداران باشند تا توليدات كشاورزي افزايش بیابد و حداقل در كالاهاي اساسي به خودكفايي برسيم.
دیدگاه ها