به گزارش خبرنگار سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان زنجان به نقل از خبرگزاری فارس، رحمان رستمخانی روز گذشته در حاشیه نخستین همایش ملی گوسفند افشار در جمع خبرنگاران که در سالن همایشهای بینالمللی غدیر دانشگاه زنجان، با بیان اینکه پروژه گوسفند افشار از سال ۱۳۸۵ در زنجان آغاز شده است، اظهار کرد: در قالب پایاننامههای ارشد و دکتری برای پیشبرد پروژه اصلاح نژاد گوسفند افشار بیش از ۶۰ طرح تحقیقاتی به کار گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای پروژه گوسفند افشاری زحمات بسیار زیادی کشیده شده است، تصریح کرد: در حال حاضر در مرحلهای قرار داریم که میتوان دام را از الگوی پرورش روستایی و مرتعی خارج و در سیستم بسته و نیمه بسته پرورش دهیم.
رئیس کارگروه دامپروری و شیلات مجمع بسیج مهندسین کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه برای پرکردن خلاء موجود در نژاد بومی استان، پروژه اصلاح نژاد گوسفند افشار در دستور کار قرار گرفت، ابراز کرد: نژادهای بومی خوبی در حوزه دام استان زنجان وجود دارد.
رستمخانی با بیان اینکه در حال حاضر۶۵۰ هزار راس گوسفند افشار در استان زنجان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این جمعیت عمدتا در شهرستانهای ماهنشان، زنجان، خدابنده و ایجرود به صورت پراکنده وجود دارند.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ گله به عنوان گلههای پیش رو و تکثیر کننده این دام ساماندهی شده تا برای تکثیر با سرعت بالا در اختیار دامداران قرار گیرند، گفت: بیش از ۱۰ هزار راس زیر پوشش برنامههای اصلاح نژاد گوسفند افشار قرار دارد.
رئیس کارگروه دامپروری و شیلات مجمع بسیج مهندسین کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه نمونهای از گلههای گوسفند افشار در اختیار دامداران ۱۹ استان دیگر قرار گرفته است، اظهار کرد: سرعت رشد این گوسفند ۳۰ درصد نسبت به نژاد بومی بهبود یافته است.
دیدگاه ها