به گزارش خبرنگار سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان زنجان به نقل از خبرگزاری فارس، اسکندر زند روز گذشته در نخستین همایش ملی گوسفند افشاری که در سالن همایشهای بینالمللی غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر در بخش خلق تکنولوژی نسبت به کسب تکنولوژی علوم دامی عقب هستیم، اظهار کرد: حضور و میدان دادن به بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان، میتواند یکی از راهها برای پر کردن این خلاء باشد.
وی با بیان اینکه ۵۷۵ شرکت از چهار سال گذشته در بخش کشاورزی شکل گرفته است، تصریح کرد: ارکان شرکتهای دانش بنیان، مراکز رشد، صندوقهای حمایتی و همچنین پارکهای علم و فناوری باید در دستور کار ما برای پر کردن جالی خالی تکنولوژی در این بخش باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر ۲ هزار نفر عضو هیأت علمی دارد، گفت: تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاهها نیز ۶ هزار نفر است که این تعداد باید در نفوذ تکنولوژی پروژههای کشاورزی نقش برجستهای ایفا کنند.
زند با تاکید بر اینکه خروجی شرکتهای کشاورزی که در کشور شکل گرفته ملموس بوده است، خاطرنشان کرد: از دیگر ارکان نفوذ تکنولوژی در بخش تحقیقات کشاورزی، میتوان به بهرهگیری از بخش خصوصی و ظرفیتهای بینالمللی اشاره کرد.
وی با تاکید بر لزوم خلق دانش در کشور، ابراز کرد: خروج پژوهشها از محصول محوری و سوق آن به خروجیمحوری، شکاف بین دانش و نوآوری را پر کرده و منجر به تکنولوژی خواهد شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران با بیان اینکه از جمله مصادیق شکاف بین دانش و نوآوری رتبه علمی ما در سال ۲۰۱۶ که شانزدهم جهان بودیم، گفت: رتبه ما در نوآوری سال ۲۰۱۴، ۱۲۰ گزارش شده است.
زند با بیان اینکه توسعه پایدار امروز در دنیا مبنای تحقیقات قرار دارد، اظهار کرد: بر همین اساس افزایش درآمد، امنیت غذایی و پایداری اکوسیستم باید جزو اهداف ما باشد.
وی در پایان با تاکید بر لزوم اولویت بندی پژوهشهای کاربردی، افزود: دانشگاهها باید به سوی جریانسازی و تحول سازی حرکت کنند.
دیدگاه ها